lördag 28 juni 2014

Dag 16- Zion Valley

Vi har blivit med halsont och kylanläggningen lät som ett jetplan hela natten, summan av detta var att vi redan innan hikingen var himla trötta. Men detta och 35 grader klockan 8.00 stoppade oss inte. Vi gav oss iväg genom de röda vidderna och bergmassiven för att uppleva Zion National valley. 
I bakgrunden tornar The Great White Throne upp sig.

Väl framme i Zion Valley hoppade vi på Shuttlebussen för vårt första stopp; Zion Lodge och Emerald Pools Trail. Med över 40 grader i solen och branta stigar uppför bergen tog vi oss successivt fram till Lower pool, Middle pool och slutligen Upper pool. Absolut värt mödan när vi fick uppleva dessa häftiga berg och pooler på nära håll.

Vattenfall längs stigen vid Lower Emerald Pool.
Upper Emerald Pool.

Vi tog oss ned för bergen igen för att hoppa på Shuttlebussen vidare till vårt andra stopp; Temple of Sinawava med Riverside Walk och Virgin River. Vi gick och vi gick...

Till slut kom vi äntligen fram till ett superhärligt ställe mitt i Virgin River. Jag pausade där i vattnet medan Jens vadade sig vidare mot The Narrows.

Pausvila i Virgin River.


Vadning genom Virgin River mot The Narrows. 

Vi hoppade på Shuttlebussen igen för att ta oss till vårt sista stopp; Court of the Patriarchs. Utsikt över de fem bergstopparna, patriarkerna.

 Abraham, Isaac, Jacob Peak, Mount Moroni och The Sentinel.

Efter denna utflykt spenderade vi två timmar sovandes i sängen. Nu är vi utvilade inför morgondagens cirka fem timmars biltur ner mot Barstow och vårt pit-stop vid Hoover Dam.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar