fredag 27 juni 2014

Dag 14, 15 & 16- Från Fresno via Las Vegas till Hurricane

Fresno var snabbt avklarat, endast ett stopp på vägen för att ta oss vidare till Las Vegas. Vi lämnade hotellet tidigt för den längsta bilfärden under hela resan. 

Dessa sex timmar kändes som evigheter eftersom motorvägen gick genom barskrapade torra vidder och några enstaka små byar som var lika barskrapade. 

Snacka om att satsa på vindkraft och trixiga vägnamn. 

Efter att ha kört länge såg vi på GPS:en att vi äntligen verkade närma oss grönska, trevligt tänkte vi...men vår bild av grönska stämde inte riktigt överens med verkligheten...

Väl framme såg Las Vegas mest ut som vilken ökenstad som helst, bortsett från lite högre hus. Alltså inte så kul vid första anblicken men när mörkret föll över staden fylldes staden av neonljus. 

Vi bodde himla bra på Planet Hollywood som låg mitt på The Strip, med allt som kan tänkas behövas på hotellet (shopping, pool, restauranger, casino). Vi blev inga miljonärer på dessa dagar, mer fattiga istället. 

Vi shoppade en hel del på Las Vegas Premium Outlet North. Bland annat en superstor Tommy Hilfiger som vi ersatte Jens slitna resväska med för att få plats med resans alla shoppingfynd. 

Sista kvällen i LV åt vi på Hard Rock café, strosade på The Strip och såg bland annat Bellagios kända fontänshow. Riktigt mäktigt.

Trötta efter allt folk, ståhej och liv lämnade vi Nevada och reste vidare mot Hurricane, Utah. Förutom 1 timmes bilkö pga. vägarbeten gick resan smidigt och det var häftiga vyer vi körde genom, bland annat genom Arizona. 

När GPS:en visade att vi skulle ha 1 timme kvar var vi tydligen redan framme. Vi hade missat att vi bytte tidszon. Kvällen tillbringade med böcker vid poolen och senare rekning inför morgondagen i Zion Valley.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar